FAQ

Praktische Vragen

Cancellation policy

• Individuele sessies die geen 24u op voorhand worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht
• Lessen die geen 10u op voorhand worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.
• Workshops/trajecten en events: je plaats in een workshop of event is pas verzekerd na betaling. Kan je door omstandigheden toch niet naar de workshop komen dan mag je iemand anders in je plaats sturen of kan je het bedrag van de workshop binnen de maand voor een andere workshop of voor lessen gebruiken. Er worden dus geen terugbetalingen gedaan!
• Er worden geen terugbetalingen gedaan op aangekochten beurtenkaarten/workshops/individuele sessies. Je kan wel altijd een tegoedbon krijgen.

Geldigheid aankoop

Beurtenkaart
• Een beurtenkaart is 4 maanden geldig
• In geval van ziekte, een ongeval of een langdurige vakantie kan je beurtenkaart voor maximaal 1 maand verlengd worden, stuur hiervoor een mailtje

Abonnementen
• Je sluit een abonnement af voor minstens 4 maanden
• De abonnementen lopen maandelijks door, wil je je abonnement opschorten of aanpassen, laat dat dan weten voor de 20e van de maand

Individuele sessies
• Individuele sessies zijn geldig tot 6 maanden na de aankoop datum, daarna vervalt deze sessie

Tarieven en privacy

Tarieven
Privacy

Hoe raak je in de shala?

Routebeschrijving
Parkeren


Vragen over yoga therapie

Yoga vs Yoga Therapie

Alle vormen van yoga kunnen therapeutisch zijn, maar niets alle yoga is yogatherapie! Er wordt de laatste tijd steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van yoga op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Yoga blijkt goed te zijn voor je, niet alleen voor fysieke klachten maar ook om mentale gezondheid op punt te houden.

De yogasessies bij Luna focussen op dat helende effect en gaan hier specifiek op in.We combineren de technieken uit de yoga traditie (asana, meditatie, ademhaling) met psychologische inzichten en processen.

De lessen zijn in kleine groepen zodat er voldoende aandacht is voor het proces van iedereen (of dat nu fysieke of mentaal is), de individuele sessie en trajcten focussen op specifieke problematieken en helpen je hier meer grip op te krijgen.

Yogatherapie vs (psycho)therapie

Zowel in yoga- als psychotherapie ligt de nadruk op het werken met en rond een thema waarbij je wat hulp kan gebruiken. Wat we bij Luna Yoga aanbieden is geen psychotherapie maar therapie waarbij we ons lichaam als leidraad gebruiken en technieken uit (burn-out) coaching.

Waarom ik voor deze aanpak kies?

Ik behaalde enkele jaren geleden mijn bachelor in de psychologie maar besloot mijn master niet verder af te maken omdat ik hier niet vond wat ik zocht. Ik was toen al fervent met yoga bezig en aan het lesgeven en het frustreerde me dat het lichaam nauwelijks of geen plaats kreeg in mijn opleiding psychologie. Ik zocht naar een manier die lichaam en geest kon samenbrengen en ben me daarom verder gaan verdiepen in yogatherapie. Later ben ik me ook gaan verdiepen in (burn-out) coaching.

Ik heb dus een hoop psychologische en coachingskennis in mijn rugzak, dit vormt de basis van welk plan ik voor je opstel en wat we gaan doen. Ik werk graag samen met andere therapeuten die een mooie aanvulling kunnen geven op het lichamelijk, door middel van bijvoorbeeld cognitieve of gedragstherapie.

Wat we bij Luna doen is dus anders dan psychotherapie, in die zin dat ik geen psychologe ben en dat we geen hele sessie gaan praten. Er is zeker ruimte voor gesprek maar het grootste deel van de sessies gebeurt in en met je lijf.

Waarom jij voor deze aanpak kiest?

Misschien volg je al therapie en ben je op zoek naar een aanvullende aanpak die je helpt terug in je lichaam te komen? Misschien ben je vooral op zoek naar een zetje, iemand die je ondersteund en je door middel van yoga en ademhaling terug wat op gang helpt? Misschien wil je graag preventief aan het werk gaan en voorkomen dat bijvoorbeeld stress zich opstapelt?

Deze yogatherapie sessies zijn voor iedereen die beter voor zichzelf wil leren zorgen of fysieke en/of mentale problemen constructief wil aanpakken. Ook als je al een coachingstraject volgt of psychologische begeleiding krijgt, bieden deze sessies een meerwaarde omdat we werken met het lichaam en inzetten op het zelfherstellende vermogen van zowel ons lichaam als onze geest.

Deze vorm van therapeutische werken gebruikt je lichaam als sleutel om terug contact te maken met jezelf, terug thuis te komen in je lichaam.

Vraag een gratis eerste gesprek aan!


Heb je nog een andere vraag?