New Moon in tweelingen | maandag 3 juni

Nederlandse versie | English version

Deze Moon Medicines zijn bedoeld om te lezen als inspiratie voor de komende weken, hier vind je inzichten en een zacht duwtje richting je eigen intuïtie. Ga deze tekst alsjeblieft niet gebruiken als een todo lijstje of zien als de absolute waarheid. Merk op wat je bij blijft, welke delen je iets doen, gebruik wat je nodig hebt, de rest mag je laten voor wat het is.

Moon Medicine Mei

Knight of cups |allow yourself to be carried

Lucht + water, zachte golven en een briesjes, de knight of cups nodigt ons uit om het toe te staan dat we gedragen worden.

Wanneer je in de oceaan staat, en je ziet een golf op je af komen, zet je jezelf dan schrap, gebruik je al je spieren en kracht om te blijven staan, of kun je je laten mee dobberen op de golven? Hoe zou het voelen om je mee te laten gaan met de stroom, in plaats van er tegen te vechten?

In rustig water is het makkelijk voor ons om de controle los te laten, maar de knight of cusp wil ons laten zien dat we dit ook kunnen doen als het moeilijk is, als de zee ruw is, wanneer alles overweldigend voelt. Want als je je laat meedragen op de golven, dan is er altijd een magisch moment waarop je even volledig gewichtloos bent. Een moment waarop je zelf niet moet bewegen, want je wordt gedragen, je wordt ondersteund.

Wanneer je jezelf laat dragen, wil dat niet zeggen dat het leven ineens minder moeilijk wordt, of de golven minder hoog, het betekend dat je het niet meer zo moeilijk maakt voor jezelf omdat je je spieren kan ontspannen.

Sta jezelf toe om te verzachten.
Sta jezelf toe om te bewegen met lichtheid.
Sta jezelf toe om gedragen te worden.

Gentle reminder

allow yourself to be carried


Tarot deck gebruikt voor deze tekst: Smith Rider-Waite

Als je meer te weten wil komen over de astrologische implicaties van deze nieuwe maan verwijs ik je graag door naar Chani Nicolas!


In onze moon tribe op Patreon ga ik iedere maand dieper in op de energie + magie van de nieuwe maan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.